Als het warm buiten is, dan heb ik zeker niet altijd zin om “warm” te eten. Koude soepen, salades, rauwkost en brood met dips: mijn favoriete zomergoed. Maar… dan is het vaak lastig: welke salades eet je met kinderen? Hier is ook het woord salade soms wat misleidend: alsof het hoofdzakelijk uit sla bladeren zou moeten bestaan? Ik ben eigenlijk meer voor gewoon een koude maaltijd. Deze hieronder is een heerlijke lekkere, groene salade: waar hier ijsbergsalade is toegevoegd voor het knappertje, en daarnaast is dat vaak een sla soort die de kinderen als eerste lusten vanwege de neutrale smaak en de knapperigheid.

Broccoli ei salade
Makkelijke zomerse salade, eventueel aangevuld met aardappeltjes en tonijn of spek voor een maaltijd salade
Ingrediënten
- 700 gram broccoli
- 6 eieren
- halve krop ijsbergsla dunne reepjes gesneden
- 30 gram pijnboompitten
- 2 el mayonaise
- 4 el volle yoghurt of griekse
- 10 gram bieslook
- 5 gram peterselie
- 1 teen knoflook (klein) fijngesneden of uitgeperst
- 1 sap citroen
- 1 scheutje honing of gembersiroop (naar smaak)
- zout
- peper versgemalen
Instructies
- Kook de roosjes van de broccoli in 5-7 minuten beetgaar in gezouten water. Spoel af met koud water of leg kort in ijswater zodat het niet doorgaart.
- Kook tegelijkertijd de eieren in 6 minuten (6 minuten vanaf dat het water kookt).
- Voeg je eventueel aardappeltjes in schil of spekjes toe, kook deze dan ook tegelijkertijd beetgaar of in geval van de spekjes: bak ze uit.
- Laat het afkoelen. Intussen bak je de pijnboompitten even aan in een koekenpan.
- Maak de dressing door de yoghurt met mayo en fijngehakte bieslook en peterslie te mengen, de knoflook toe te voegen en het citroensap. Naar smaak kun je eventueel een klein beetje honing of gembersiroop toevoegen.
- Meng de broccoli met ijsbergsalade en evt de spekjes, tonijn en/of aardappeltjes. Meng met de dressing en leg de eieren in parten erop en bestrooi met de pijnboompitten. Eet smakelijk!