November, de dagen worden korter, de bomen kaler en we leven alweer toe naar de aankomst van de Sint. Heb je nu net een kind dat jarig is in deze weken, is een Sint traktatie weer eens wat anders. Of serveer het op sinterklaasavond!

Sint traktatie
Een klein cakeje met speculaaskruiden, een fruit spies en op de kop: een appelmijter
Equipment
- muffinblik 24 / klein
Ingrediënten
- 150 gram bloem (spelt)
- 150 gram volkorenmeel
- 120 gram suiker
- 2 tl bakpoeder
- 4 tl koek / speculaaskruiden
- 2 eieren
- 120 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 250 ml melk
- 1 tl vanillextract
- 24 aardbeien
- 24 blauwe bessen
- 24 frambozen
- 24 stukjes ananas (ongeveer 3 plakken)
- 24 stukjes rode appel ongeveer 3/ 4 appelen
Instructies
- Meng in een kom de droge ingredienten met elkaar.
- Meng in een andere kom de natte ingredienten en voeg daarna geleidelijk de droge ingredienten toe.
- Vet een 24 stuks mini muffin blik in met een bakspray of met een kwastje met wat gesmolten boter.
- Giet het beslag in het blik
- Bak de cakejes ongeveer 14 minuten af in een oven met boven en onderwarmte op 200 graden. Check met een prikker of de binnenkant goed gaar is
- In de ochtend is het dan altijd even eerder opstaan om de traktatie af te maken. Was al het fruit en begin dan met een aardappelschilmesje met de mijters. Dit is even oefenen maar met een goed scherp mesje waarmee je oppervlakkig kunt snijden moet het lukken. Snijd eerst de appel in vieren en iedere kwart (ontpit) in twee driehoekjes, om er daarna de vorm van een kruisje uit te snijden.
- Gebruik lange sateprikkers om de sinterklaasjes in elkaar te zetten.