Op koningsdag maakten wij deze heerlijke oranje muffins. Onze oude oppas uit Amsterdam was zes weken bij ons in Madrid, en zij is al vele jaren overtuigd veganistisch. Dus ook voor ons in die weken een uitdaging: kunnen we de eieren, kaas, zuivel laten staan? Het vlees en de vis daar maakten we ons niet zo’n zorgen om.
Deze carrot cake muffins bewijzen maar weer dat het ook prima zonder dierlijke producten kan. Al is natuurlijk de suiker in veel vegan producten ook gewoon aanwezig, dus gezonder kan het misschien klinken maar is het niet. Geniet dus gewoon van deze muffins, als onderdeel van de 20%uitzonderingen op de regel: eet bewust en geniet van iedere hap!

Vegan carrot cake muffins
12 lucious, soft, vegan, carrot cake muffins with walnuts and carrots obviously.
Ingrediënten
- 290 gram bloem
- 160 gram kokosbloesemsuiker
- 11 gram bakpoeder een zakje
- 60 gram walnoten / amandelen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat vers geraspt
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 snuf zout
- 200 gram geraspte wortel en een beetje extra voor topping
- 190 ml havermelk
- 65 ml olie plantaardig, neutraal
Topping
- 200 gram (vegan)roomkaas of philadelphia (niet vegan optie)
- 250 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix met garde
- Geleidelijk voeg je de olie en de havermelk toe, goed roeren zodat er geen klonten ontstaan.
- Gebruik een muffin blik van 12 en vet deze in met een beetje plantaardige olie of gebruik muffin papiertjes.
- Vul de muffins tot net onder de rand en bak in een voorverwarmde oven op 190 graden ongeveer 20mins of totdat een cocktailprikker er droog uit komt.
- Voor de frosting mix je (vegan) roomkaas met poedersuiker – spatel eerst wat erdoor, beetje bij beetje, anders stuift het zo.
- Decoreer met een klein beetje geraspte wortel of een walnoot.
Notities
