Vegan carrot cake muffins
12 lucious, soft, vegan, carrot cake muffins with walnuts and carrots obviously.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
koelen 10 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
- 290 gram bloem
- 160 gram kokosbloesemsuiker
- 11 gram bakpoeder een zakje
- 60 gram walnoten / amandelen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat vers geraspt
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 snuf zout
- 200 gram geraspte wortel en een beetje extra voor topping
- 190 ml havermelk
- 65 ml olie plantaardig, neutraal
Topping
- 200 gram (vegan)roomkaas of philadelphia (niet vegan optie)
- 250 gram poedersuiker
Verwarm de oven voor op 190 graden
Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix met garde
Geleidelijk voeg je de olie en de havermelk toe, goed roeren zodat er geen klonten ontstaan.
Gebruik een muffin blik van 12 en vet deze in met een beetje plantaardige olie of gebruik muffin papiertjes.
Vul de muffins tot net onder de rand en bak in een voorverwarmde oven op 190 graden ongeveer 20mins of totdat een cocktailprikker er droog uit komt.
Voor de frosting mix je (vegan) roomkaas met poedersuiker – spatel eerst wat erdoor, beetje bij beetje, anders stuift het zo.
Decoreer met een klein beetje geraspte wortel of een walnoot.
Trefwoord carrot cake, muffin, tussendoor, vegan, zoet