Ga terug

Vegan carrot cake muffins

12 lucious, soft, vegan, carrot cake muffins with walnuts and carrots obviously.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
koelen 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 290 gram bloem
  • 160 gram kokosbloesemsuiker
  • 11 gram bakpoeder een zakje
  • 60 gram walnoten / amandelen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat vers geraspt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 snuf zout
  • 200 gram geraspte wortel en een beetje extra voor topping
  • 190 ml havermelk
  • 65 ml olie plantaardig, neutraal

Topping

  • 200 gram (vegan)roomkaas of philadelphia (niet vegan optie)
  • 250 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix met garde
  • Geleidelijk voeg je de olie en de havermelk toe, goed roeren zodat er geen klonten ontstaan. 
  • Gebruik een muffin blik van 12 en vet deze in met een beetje plantaardige olie of gebruik muffin papiertjes.
  • Vul de muffins tot net onder de rand en bak in een voorverwarmde oven op 190 graden ongeveer 20mins of totdat een cocktailprikker er droog uit komt. 
  • Voor de frosting mix je (vegan) roomkaas met poedersuiker – spatel eerst wat erdoor, beetje bij beetje, anders stuift het zo.
  • Decoreer met een klein beetje geraspte wortel of een walnoot. 

Notities

Trefwoord carrot cake, muffin, tussendoor, vegan, zoet