Traktatie of tussendoortje, dit is een makkelijk recept waarmee je binnen een mum van tijd een lekkere voedzame snack. Dadels zijn een bron van mineralen en vezels, naast vitaminen zoals mangaan, koper, ijzer, calcium, magnesium en zwavel. Let wel op: ze bevatten vrij veel glucose, een goede energieboost dus, maar eet het ook niet te vaak, je krijgt zo wel veel (natuurlijke) suiker binnen. In combinatie met de noten wordt de suikeropname in je lichaam wel iets vertraagd. De noten zorgen weer voor veel goede vetten en B vitaminen.

Dadel pops
Balletjes van dadel met noten, eventueel versierd met kokosrasp, choco dip, nootjes of discodop
Equipment
- evt een food processor of blender
Ingrediënten
- 6 Medjoul dadels of 10 'gewone' dadels, maar dan even 5 mins weken in warm water
- 200 gram pistache noten ongezouten
- 1 eetlepel kokosolie gesmolten
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 snuf zout
Instructies
- Hak de dadels en noten lekker fijn, of doe de dadels in keukenmachine of blender en pulse even.
- Voeg nootjes, kaneel, zout en kokosolie toe en pulse even verder.
- Als het goed is heb je nu een plakkerige, homogene massa, waar wel nog stukjes inzitten.
- Rol hier balletjes van en rol ze eventueel door wat gechopte kleine nootjes, wat pure chocolade chips, kokosrasp of disco dip.
- Lekker als tussendoortje of leuk als onderdeel van een traktatie met fruit.
Notities

