Ga terug

Dadel pops

Balletjes van dadel met noten, eventueel versierd met kokosrasp, choco dip, nootjes of discodop
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 20 personen

Equipment

  • evt een food processor of blender

Ingrediënten
  

  • 6 Medjoul dadels of 10 'gewone' dadels, maar dan even 5 mins weken in warm water
  • 200 gram pistache noten ongezouten
  • 1 eetlepel kokosolie gesmolten
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Hak de dadels en noten lekker fijn, of doe de dadels in keukenmachine of blender en pulse even. 
  • Voeg nootjes, kaneel, zout en kokosolie toe en pulse even verder.
  • Als het goed is heb je nu een plakkerige, homogene massa, waar wel nog stukjes inzitten.
  • Rol hier balletjes van en rol ze eventueel door wat gechopte kleine nootjes, wat pure chocolade chips, kokosrasp of disco dip. 
  • Lekker als tussendoortje of leuk als onderdeel van een traktatie met fruit. 

Notities

Trefwoord dadel, noten, snack, traktatie, zoet