Dadel pops
Balletjes van dadel met noten, eventueel versierd met kokosrasp, choco dip, nootjes of discodop
Bereidingstijd 20 minuten min
- 6 Medjoul dadels of 10 'gewone' dadels, maar dan even 5 mins weken in warm water
- 200 gram pistache noten ongezouten
- 1 eetlepel kokosolie gesmolten
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 snuf zout
Hak de dadels en noten lekker fijn, of doe de dadels in keukenmachine of blender en pulse even.
Voeg nootjes, kaneel, zout en kokosolie toe en pulse even verder.
Als het goed is heb je nu een plakkerige, homogene massa, waar wel nog stukjes inzitten.
Rol hier balletjes van en rol ze eventueel door wat gechopte kleine nootjes, wat pure chocolade chips, kokosrasp of disco dip.
Lekker als tussendoortje of leuk als onderdeel van een traktatie met fruit.
Trefwoord dadel, noten, snack, traktatie, zoet