fbpx

“De spaghettisaus zat tot minimaal halverwege de muur”. Ik kreeg toch maar een andere plaats aan tafel. Ik kook en eet graag, dat was vroeger al zo. De liefde voor eten en koken kreeg ik mee van mijn moeder en zij weer van haar moeder. Al vond ik vroeger de basis die mijn moeder legde (als diëtist en natuurvoedingskundige)  heel irritant en vermoeiend, nu ben ik haar dankbaar. Toen ik zelf kinderen kreeg ben ik me bewuster geworden van wat ik eet en wat ik mijn kinderen mee wil geven (de ‘eet’opvoeding) – met inmiddels 4 kleine mannen (en 1 groot kind) sta ik per dag heel wat uren, heel graag in de keuken. Ook met hen.

Visie

De basis voor een gezond lichaam wordt heel vroeg gelegd. En het mooie is: tot kids een jaar of twee zijn, proberen ze heel veel en doen ze over het algemeen niet moeilijk. Daarna geef ik je geen garanties haha. De eerste duizend dagen zijn niet alleen heel belangrijk voor je latere leven en ook je kans op ziektes, maar maken ook nog eens je leven daarna makkelijker met kinderen die meer proberen. Eten moet vooral lekker zijn, vers en niet te moeilijk. Een beetje saai, maar met vers koken en alleen al wat schuiven in verhoudingen kun je lekker en gezond eten. De liefde voor eten en koken geef je door, van generatie op generatie. Daarmee ook de liefde voor wat groeit en bloeit, hoe echt eten eruitziet en hoe pure ingrediënten smaken. Van mij mag er in Nederland best wat meer tijd uit worden getrokken voor koken en samen aan tafel tijd doorbrengen.

Weetjes over Mama’s Cooking:

Drie van onze vier kinderen (jongens) zijn in het buitenland geboren. De jaren die ik gewoond en gewerkt heb in Parijs, Barcelona, Londen, Zwitserland en nu in Madrid hebben me zeker ook qua eetcultuur gevormd: ik leer graag over andere culturen, andere eetopvoeding en vind het zo leuk zoveel verschillende smaken te proeven. Best of both worlds – dit gebruik ik iedere dag.

Naast het runnen van Mama’s Cooking kook ik een aantal keer per jaar samen met vriendin Anouk bij ons in de tuin in huiskamerrestaurant In Geval van Noord. Hier woonden we eerst zelf in een kas / container woning en nu koken we hier met liefde voor gasten.

Ik ben opgeleid als bedrijfskundige, marketeer, en daarna heb ik mijn echte passie gevolgd en ben opleidingen gaan doen tot voedingsdeskundige en heb verschillende kookopleidingen gevolgd. Ik vind niets zo leuk als mijn passie voor koken combineren met kennis over voeding en ingrediënten.

Als ik op een onbewoond eiland zou zitten en ik zou maar vijf ingrediënten mogen meenemen.. dan werd het citroen, oregano, komijn, bacon (volgens mijn man Bas) en pinda’s (voor de pindakaas en satésaus). De rest vang en verbouwd ik daar wel.

Mijn ultimate geluksgevoel: na een avond koken voor gasten een glas wijn inschenken, spaanse muziek uit de box en het dan zelf heel laat maken.

Naast koken, recepten bedenken, kids opvoeden – geef ik ook advies aan het bedrijfsleven en doe ik o.a. opdrachten voor een heel mooi bedrijf “Voeding Leeft”, waarin we mensen met chronische ziekten helpen met een gezonde leefstijl (voeding, beweging, ontspanning, slaap).

Mijn guilty pleasures: citroenijs, citroentaart (eigenlijk alles met citroen), bitterballen en kipkerrie salade.