Als je de falafel zelf maakt, begin je hiermee. In een food processor, blender of een staafmixer met bakje (met scherp mes) voeg je de uitgelekte kikkererwten samen met alle andere ingrediënten voor de falafel. Mix het niet te lang, totdat het een homogene consistentie heeft, niet langer.
Vorm balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede en druk deze een beetje plat. Zet de balletjes even in de koelkast totdat je klaar bent met de zoete aardappel.
Verwarm de oven voor op 220graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen de zoete aardappel even goed schoon onder de kraan. Snijd de zoete aardappel in lange parten en meng met scheut olijfolie en eventueel zout, peper, chilipeper en komijnpoeder. Gaar in ongeveer 25 minuten in de oven.
Maak intussen de limoen koriander dip door de ingrediënten te vermengen in een blender, staafmixer beker of bakje en mix het goed door elkaar tot een gladde dip.
Snijd je sla, tomaatjes en eventuele ingemaakte rode kool
Verwarm de eetlepel olie in een goede koekenpan en bak hierin de falafels goudbruin en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Serveer en laat je kinderen ook lekker zelf bouwen! Eet smakelijk