Vega curry korma
Romig, vol, en niet té pittig, is deze vegetarische curry korma - ideaal dus voor kinderen. Op basis van veel specerijen en yoghurt, met linzen en verse groenten is het een ideale weekday dish.
Bereidingstijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
- 1 ui grof gesneden
- 3 teen knoflook
- 1 peper of een mespunt chilipeper
- 1 stuk gember, geschild en geraspt ongeveer ter grootte van duim
- 200 gram amandelen niet gezouten, niet geroosterd (wel het liefst gepelde amandelen)
- 1 el zonnebloem of arachide olie
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl garam masala poeder
- 1 tl kurkuma / geelwortel poeder
- 1/2 tl koriander poeder
- 1/2 tl kaneel poeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl verse zwarte peper
- 1/8 tl kardemom poeder
- 1 mespunt chilipoeder (check even hoe heet je het wilt)
- 250 gram sperziebonen gedopt
- 250 gram erwtjes of pompoen in stukken van 2x2cm net wat je in huis hebt
- 250 gram courgette
- 1 aardappel of aantal kleine krieltjes in schil, gewassen (liefst bio), in kleine stukken
- 1 hand verse spinazie
- 250 ml groentebouillon
- 250 gram volle of Griekse yoghurt
- 250 ml kokosmelk
- 200 gram linzen uit pot of gedroogd (neem dan split, die kookt sneller)
- 2 tomaten
- 1 tl suiker
Doe de ui, knoflook, gember, chilipeper en amandelen in een keukenmachine of blender met een kopje water (ongeveer 150ml). Mix tot een puree.
Verwarm de olie in een hapjespan of gietijzeren pan op middelmatig vuur. Voeg de puree toe en bak licht aan. Voeg alle specerijen toe (de lijst tot en met het optionele chilipoeder), en bak 3 minuten tot het lekker geurt.
Voeg dan de yoghurt, kokosmelk, bouillon, tomaten, suiker en alle groenten (behalve de verse spinazie) toe. Gebruik je gedroogde linzen, voeg deze dan ook nu toe. Als je uit pot of blik gebruikt kan dat ook later. Let op dat de linzen niet aanbranden.
Laat ongeveer 20 minuten zacht pruttelen met deksel op de pan. Haal dan de deksel eraf en check of aardappelen en pompoen gaar zijn. Laat dan nog even zonder deksel pruttelen. Het geeft niet als je saus er een beetje korrelig / geschift uit ziet.
Eet met zilvervliesrijst of met nog wat gestoomde groenten erbij.
Eet smakelijk.
Trefwoord curry, korma, vegetarisch